România – Belgia: scurtă cronică de meci

Lăsând aruncat într-un colț frigul de afară, pe care l-am înfruntat cu stoicism vă las cu o cronică a ultimului meci din 2012 al naționalei noastre de fotbal, primul meci pe care l-am urmărit pe viu pe National Arena.

20:30 – Intru fără probleme pe stadion, pornesc netul pe smartphone, fac o poză și-mi fac check-in-ul pe stadionul unde acum 2 luni, la Red Hot Chili Peppers era plin ochi. Aseară nu cred că au fost mai mult de 7-8 mii de oameni.

21:00 – Se intonează imnurile și între timp punem o poză pe Instagram cu cele 2 echipe.

21:15 – Meci amical dar nu a trecut mult și hop avem și prima torță în tribună, de la ultrașii care strică “Mitică la pușcărie”.

21:22 – Românii joacă un fotbal apatic și primesc gol în minutul 22. Un gol stupid care putea fi ocolit. Belgia conduce cu 1-0.

21:32 – La una din Rarele ocazii de poartă ale României, Maxim egalează. România Vs Belgia – 1-1. Pauză.

După pauză, belgienii parcă reduc din turație și îi lasă pe români să atace. Și la o altă faza care nu anunț aproape nimic românii dau golul de 2-1 pentru a încheia luna cum trebuie.

În rest ambele echipe s-au menajat reciproc, belgienii au redus mult din motoare, iar despre jucătorii lui Pițurcă zic mai jos.

Jocul României a fost undeva între mediocru și slab, pe alocuri haotic și organizat abia cât să-i motiveze pe acei spectatori care au îndurat frigul. Tinerii din echipă greșesc cam mult și aleargă prea puțin. Pentru dragul spectacolului și creșterea șanselor de a ne califica la mondialul din Brazilia, cineva ar trebui să-i învețe pe băieții aștia să dea o pasă ca lumea și să alerge în apărare. A fost un 2-1 pentru România, un scor fare după un joc chinuit în care s-a văzut atmosfera de vacanță și tragerea de inimă cu care au jucat și unii și ceilalți.

Adică nimeni nu și-a dorit mai mult victoria. În altă ordine de idei, ar trebui să jucăm mai bine și mai cu cap dacă vrem să ajungem în Brazilia peste un an jumătate. Să fie Franța ’98, ultimul mondial la care s-au calificat românii?

Mulțumesc City Insurance (noul sponsor al naționalei României) și fetelor de la McCann PR pentru că m-au trimis la meciul de aseară.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *