Cum m-am îndrăgostit la 23 de ani

Culmea este că acum mai este puțin și fac 25 de ani. Și încă nu realizez cât de repede au trecut ultimii 5 ani. De fapt, suntem pe ultima sută de metri din 2012 și mă simt de parcă astăzi ar fi început anul.

Titlul pare cam ciudat, nu-i așa?

Ei bine, nu știam cum să vă vorbesc despre chestia asta așa că am ales cel mai poetic mod de a face asta.
Țin să subliniez că nu m-am îndrăgostit de o persoană, ci m-am îndrăgostit de un loc. Un loc pe care ar trebui să-l vizitez mult mai des și să nu mă gândesc la absolut nimic când sunt acolo.

Am descoperit Enisala (că despre asta vorbesc), în timpul aventurii mele în Redescoperă România. Și mi-a plăcut tare mult. A trecut ceva timp de atunci, dar îmi amintesc cu plăcere cum m-a fascinat acel loc plin de piatră și ruine. Pentru un moment, atunci, toate grijile și toate gândurile mele s-au oprit atunci când m-am urcat pe unul dintre zidurile cetății să admir priveliștea și împrejurimile.

Enisala

Totul e absolut superb acolo, dar trebuie să prinzi apusul ca să vezi cât de mișto e la Enisala. Trebuie să te urci pe unul dintre ziduri, să te uiți în zare și pur și simplu să-ți eliberezi mintea de tot pentru câteva secunde. Dacă bate și vântul, experiență e cu atât mai plăcută (lăsând deoparte grijă ca vântul să nu te zboare de pe zid).

Anul care vine fac cumva și mă întorc acolo. Nu știu cum, dar vreau să mă urc din nou pe zidurile pustii ale cetății, să nu mă gândesc la nimic și să fac multe poze. Eventual să pot țipa „I’m on top of the world!”

Dați o fugă până la Enisala. Locul e absolut superb în orice anotimp și cumva știu că o să vă placă.

Acum de ce vă zic de Enisala?

Pentru că e un loc frumos din România și pentru că ROM se întoarce pentru al doilea an consecutiv să le dăruiască românilor campania “Românii sunt Deștepți”. Pornind de la premisa că orice român este un ambasador al țării sale, ROM Autentic spune că suntem „O tara, 19 miloane de ambasadori” și ne propune să transformăm sintagma “romanians are smart” în etichetă de țară.

Dacă și tu vrei să fii ambasadorul digital al Românei și vrei să iei parte la această campanie de branding făcută de oameni pentru oameni, poți face unul dintre următoarele lucruri:

  • Intră pe www.romaniisuntdestepti.ro și spune-ne care sunt locurile și oamenii care te fac să fii mândru ca ești român. (La fel cum am făcut eu puțin mai sus)
  • Fă-ți postarile publice și folosește expresia “romaniansaresmart” atunci când scrii pe Facebook despre România.
  • Dacă ai blog, folosește întotdeauna eticheta “romanians are smart” atunci când scrii o poveste românească. (La fel cum am făcut eu puțin mai sus)
  • Folosește întotdeauna eticheta “romanians are smart” atunci când postezi un clip pe YouTube.
  • Folosește hashtag-ul #romaniansaresmart atunci când scrii pe Twitter despre România.
  • Folosește hashtag-ul #romaniansaresmart atunci când postezi pe Instagram poze din România.

Așa poți ajuta la creearea unei noi imagini a României în lume și a unui brand care nu implică o campanie sofisticată și plină de elemente care nu sunt specifice românilor.

Începând cu data de 22 noiembrie, www.romaniisuntdestepti.ro se transformă într-un agregator care va aduna tot conținutul pozitiv despre români și România, generat și etichetat de fiecare dintre noi.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *