Pentru câteva momente m-am întors în timp cu Zarea

Sincer să fiu nu auzisem de Zarea până săptămâna trecută. Spuneți-mi ignorant, dar până să citesc ceva despre ei, nu știam că fac șampanie. Sau vin spumant, cum ne place nouă românilor să zicem.

De fapt, știu de vin spumant de la niște rude din Pitești de la care tot primeam la ocazii speciale ceva vin spumant de la o cramă de lângă Pitești. V-aș spune exact de unde dar a trecut ceva vreme de atunci și chiar nu-mi mai amintesc. Dar de șampanie, în mod clar știu.

Ai mei obișnuiau să cumpere mereu, înainte de Revelion, câte o sticlă de Angelli (în general de piersici) din care după miezul nopții nu prea mai rămânea nimic. Cred că bănuiți de ce.

Revenind la Zarea și la aniversarea celor 100 de ani de la apariția pe piața românească, n-aș știi să vă vorbesc prea multe. Doar din ce am aflat și eu aseară. Nu știam de exemplu că Zarea este producătorul vinului spumant pentru copii “Robby Bubble” (cred că am băut o dată sau de maxim 2 ori la viața mea licoarea aceea prea dulceagă de fructe).

Tot aseară am aflat de ce este bine să bei un vin spumant înainte de a mânca ceva. Se spune că un vin spumant băut înainte de masă pune sucurile gastrice în mișcare pentru o digestie mult mai ușoară. Asta nu o mai auzisem până acum, dar poate că James Bond avea dreptate când își comanda alături de caviar și șampania preferată.

Ce mi-a plăcut aseară la Zarea, pe lângă faptul că am degustat puțină șampanie și am lăsat un mesaj de La Mulți Ani brandului, a fost decorul în care s-a desfășurat evenimentul. Nu fusesem niciodată la FotoCabinet (deasupra barului Interbelic din Centrul Vechi) și habar nu aveam că există un decor atât de clasic de zici că te-ai întors în timp, în Bucureștiul anilor 1900. Desigur și pozele vintage pe care le-am făcut aseară te duc spre acea atmosferă.

Deși sunt curios de fel și aș vrea să-mi imaginez cum ar fi arătat un tânăr Buică în acele timpuri, prefer să rămân cu picioarele pe pământ în această perioadă modernă. Nu de alta, dar prefer să beau o șampanie bună acum, în era modernă a tehnologiei decât în acea eră boemă.

Mai multe despre Zarea puteți citi pe Zarea.ro

Cum majoritatea pozelor pe care le-am făcut aseară au ieșit cam prost, vă las în compania unui mic discurs al președintelui Zarea.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *