Ar fi bine ca eu să fiu Moș Crăciun, nu?

Mă gândeam așa zilele astea. Cum ar fi ca eu să fiu Moș Crăciun? Sau există lume pe aici care crede că Moș Crăciun nu există?

Ieșiți la iveală, până nu vă descopăr eu.

Acum serios. Crăciunul este perioada aceea magică, în care toți ne strângem pe la casele părinților, ne bucurăm de ninsoarea de afară, de familie, de mâncarea de Crăciun (cu măsură) și evident, de cadouri. Fiecare dintre noi vrea să primească ceva de sărbători.

Foarte bine! Eu i-am trimis un mesaj pe WhatsApp, Moșului, tocmai în Laponia. Sper că o să considere propunerea mea și o să-mi îndeplinească dorința.

Să vă mai zic ceva. O speranță au și copii de la Sfântul Stelian. Speranța că de Crăciun le va fi mai bine și se vor bucura de sărbători. Că scrisorile trimise spre Moș Crăciun, acolo aproape de Polul Nord își vor găsi o rezolvare și că vor fi fericiți.

Eu am sărbătorit mereu Crăciunul în familie și sunt norocos că am pe cineva alături de sărbători. Ar fi bine ca de sărbători să fac pe Moșul pentru ei. Nu pentru că scriu asta, acum, aici. Nu pentru că vreau recunoaștere sau altceva. Doar că vreau să le văd zâmbetele și chipurile pline de bucurie de sărbători.

Cred tare în faptul că cei mai tineri decât mine, cu puțin ajutor din partea noastră pot fi viitorul acestei țari pe care unii dintre noi o înjurăm când vedem că nu merge ceva bine și că nu există o posibilitate de schimbare în mai bine.

Dar pentru ca toate astea să meargă, noi trebuie să facem ceva. Un bine. Un gest bun și nepremeditat pentru ei. Cum Moșul este ocupat să împartă prin lume magia sărbătorilor, mi-a trimis în grabă niște spiriduși de la Colgate-Palmolive să mă ajute.

Dar cumva trebuie să-i conving că eu sunt Moș Crăciun, că merit să fiu Moș Crăciun și dacă îi conving, ei se oferă să doneze produse Colgate-Palmolive cauzei pe care eu o susțin.

Acum nu mai rămâne decât să vă cer și vouă ajutorul și să le șoptiți spiridușilor că eu sunt Moș Crăciun și că pot îndeplini cu succes fișa postului. Știu să decorez brazi de Crăciun, să împachetez cadouri, cu cântatul colindelor stau puțin mai prost, dar cred că totul se rezolvă și va fi bine.

Ce ziceți? Puneți o vorbă bună la spiriduși pentru mine?

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *