Chestii din IT

Prima săptămână din Ianuarie vine cu multe noutăți din IT, în special din vestul îndepărtat, având în vedere că la Las Vegas se desfășoară CES 2013.

Canon își extinde gama de modele de camere foto compacte și camere video cu:

  • PowerShot N. Una dintre cele mai mici camere pe care le-am văzut până acum și se poate folosi cu o singură mână. Un aparat ce vine încorporat cu Wi-Fi și posibilitatea de a trimite printr-o aplicație, orice poză, pe rețelele sociale. Detalii aici.
  • LEGRIA HF R48, LEGRIA HF R46 şi LEGRIA HF R406. O serie de camere video, perfecte pentru cei dornici să renunțe la filmatul cu telefonul mobil sau cu aparatele compacte. Sunt ușoare, au stabilizator de imagine optic încorporat și posibilitatea de a filma Full HD. Alte detalii găsiți aici.
  • LEGRIA HF G25. O altă cameră video, dedicată în special artiștilor cu veleități de regizor și care vor să prinde video-uri la o calitate înaltă. Alte detalii.
  • IXUS 140, PowerShot A3500 IS, PowerShot A2600 şi PowerShot A1400. 3 compacte care reîntregesc seria PowerShot A și unul din seria IXUS. Special concepute pentru fotografii de ocazie și pentru cei care vor să aibe poze simple și amintiri din vacanțe. Mai multe detalii și specificații tehnice aici.

Panasonic a lansat la CES prima tabletă de 20 de inci cu rezoluție 4K. Vine cu Windows 8 și targetează în principal designerii și oamenii de afaceri. Nu se știe încă prețul, dar presupun că până undeva în Februarie încă nu vom avea un preț oficial.

Pe Mashable se zvoneșteApple lucrează la un iPhone mai ieftin, cu specificații tehnice puțin mai slabe decât iPhone 5, destinat pentru China și pentru piețele unde smartphone-ul este în plină dezvoltare.

La două luni de la lansare, Microsoft anunță că s-au vândut până acum 60 de milioane de licențe de Windows 8 și că upgrade-urile de la Windows 7 la Windows 8 depășesc vânzările OS-ului precedent. Curiozitatea mare este dacă au fost vândute mai multe licențe corporate decât consumer sau invers. Dar asta rămâne de aflat.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *