Cum îți poți descărca arhiva de pe Twitter

Știu că la un moment dat aveam nevoie de câteva informații din contul meu de Twitter, informații pe care platforma nu ți le oferea sau nu prea aveai posibilități de a ajunge la ele.

Nu puteai să vezi tweet-uri mai vechi de câteva zile, nu puteai să-ți vezi tweet-urile de acum o săptămână, nu aveai cum să afli cu exactitate ziua în care ți-ai făcut contul de Twitter (asta doar dacă foloseai un third party app cu acces la API-ul Twitter și la istoric tău din platformă). Pe scurt nu puteai să scoți orice fel de date din Twitter fără să fie inclusă în discuție și o altă aplicație.

Cum Twitter-ul e cam restrictiv cu accesul la API-ul său de ceva vreme încoace și aplicațiile care îți pot trage date din platformă sunt ori plătite ori insuficient de bine dezvoltate și nu aveau datele pe care eu mi le doream, am încercat să sap puțin pentru a găsi ceva relevant.

Până zilele trecute, când, umblam liniștit prin setările din Twitter și am descoperit că:

1. Twitter te lasă să-ți creezi widget-uri personalizate, cu tweet-urile tale sau ale altei persoane și îl poți pune pe blog/site.

2. Twitter îți oferă posibilitatea de a șterge toate informațiile despre tweet-urile date cu o locație fixă (în Settings->Account există un buton “Delete all location information”).

3. Partea mișto și pe care o caut de câteva luni bune, adică să-mi descarc arhiva cu toată activitatea mea de pe twitter este acum posibilă tot umblând la Settings->Account am găsit un buton de “Request Your Twitter archive”. Cu un simplu click poți afla tot ce ai făcut pe twitter din prima zi până în prezent.

Că trebuie să aștepți ca să primești linkul cu arhiva pe e-mail e partea a doua, dar sunt sigur că multă lume e curioasă să vadă/amintească ce a scris pe Twitter acum un an, acum doi ani sau cel puțin să-și amintească care a fost primul lor tweet dat.

Twitter

Acum nu știu exact ce-mi rezervă arhiva, că nu m-am apucat să o răsfoiesc dar din ce am citit pe blogul celor de la Twitter, arhiva conține cam tot. Tweet-uri, ReTweet-uri, poți căuta un tweet după hashtag, username, cuvânt cheie sau după o anumită frază.

9 years ago

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *