Tour de France 2013 trailer

În ciuda tuturor scandalurilor, Tour de France rămâne cel mai vizionat spectacol sportiv anual, după Formula 1 și finala Uefa Champions League și al treilea eveniment sportiv internațional după Jocurile Olimpice și Campionatul Mondial de fotbal.

Au fost oameni care s-au drogat ca să poată câștiga cursa. Au fost prinși dopați oameni care încercau să țină pasul cu cei care nu au fost prinși vreodată. Alții, și-au dat ultima suflare pe drumurile din Tour de France din cauza caniculei și a dopajului.

Au existat întotdeauna situații bizare, altele hilare, accidente care au ruinat cariere, momente unice, nervi, stres și orgolii. Dar întotdeauna în Tour de France a existat spectacol. Au existat mari campioni ca Anquetil, Coppi, Merckx, Hinault, Lemond, Bajamontes, Virenque, Pantani, Indurain, Contador și Wiggins.

Au existat etape în afara Franței, bătălii epice pe Mount Ventoux, L’Alpe d’Huez, Luz Ardiden și Tourmalet. Au fost sprinteri care au făcut istorie. Rouleuri convertiți din sprinteri în cei mai buni cățărători. S-au întâmplat multe alte lucruri în 100 de ani de istorie în Tour de France.

Dar cel mai important lucru cred că a fost pasiunea pentru sport care i-a adus pe toți acei oameni acolo.

În Iulie, Tour de France începe pentru prima dată în istorie din Corsica. Acel Triunghi al Bermudelor franțuzesc, în care suporterii francezi sunt mai fanatici decât cei din Țara Bascilor. Corsica e un tărâm neexplorat de cicliști pe care la vara se vor da ceva bătălii.

Până atunci, putem să ne mulțumim și cu trailer-ul oficial al cursei, pus astăzi de cei de la ASO.

8 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *