5 motive pentru care mi-aș lua HTC One

Joia trecută, mi-am petrecut seara la lansarea oficială a HTC One în România. N-am fost acolo să văd o mașină de curse sau vreo rachetă ci am mers să văd și să mă joc cu noul flagship al taiwanezilor de la HTC.

Simplu în teorie, corect?

Se pare că nu-i atât de simplu. Sau cel puțin mie nu mi s-a părut atât de simplu. Detaliile tehnice despre HTC One o să le găsiți la finalul articolului. Eu vreau să vă spun de ce mi-aș lua la un moment dat telefonul acesta. 5 motive mari și late.

1. Ador să fac poze pe oriunde merg. Sunt fanul pozelor/fotografiilor instant și cred că aș înnebuni dacă m-aș căra după mine cu tolba plină de ustensile, obiective, un trepied și orice altă chestie minoră de care un fotograf are nevoie. Toată lumea face poze acum cu smartphone-ul și HTC se dă înapoi de la nebunia numită cursa megapixelilor și vine cu camera de patru mp cu senzorul UltraPixel. Plus stabilizator de imagine și diafragma de f/2.0 cu obiectivul de 28 mm. Plus imagini decente în condiții de iluminare slabă sau deloc (Domnișoara din imagine stătea într-o cameră întunecată. Pozele cu blitz ieșeau aproape ca în realitate. Cele fără blitz sau făcute cu un model de telefon cu o cameră slabă, ieșeau așa.) La Radu găsiți un review complet, documentat cu imagini comparative între camera de pe HTC One X și HTC One.

2. Dacă mi-aș alege telefonul exclusiv după design și calitatea materialelor, HTC One ar câștiga detașat. Carcasă făcută din aluminiu și policarbonat și finisată apoi printr-un proces interesant, parcă sună mai bine decât un plastic grosolan care pare ieftin și riști să-ți alunece telefonul din mână la fiecare folosire.

3. Mi s-a întâmplat deseori să merg pe stradă, să vorbesc la telefon cu cineva și apoi pur și simplu zgomotul de fundal să fie atât de tare încât nu mai auzeam persoana respectivă. HTC a pus în One, două microfoane și Sense Voice, un detector de zgomot ambiental care îți detectează zgomotul din jurul tău și crește dinamic volumul convorbirii ca nici tu și nici cel cu care vorbești să nu mai țipați în timpul unei convorbiri.

4. Lucrurile bine implementate. În sfârșit HTC a pus pe HTC One câteva chestii cum trebuie. Mufa de la încărcător/UBS în partea de jos a telefonului (era un chin să țin telefoanele care aveau mufa de alimentare pe partea stângă sus sau jos.) Acum știu că mufa de alimentare e la bază și nu mai am vreo problemă să țin telefonul nici în portrait, nici în landscape. Au mutat butonul de pornire în partea stânga sus (plus), pentru cei ca mine care țin palete de ping-pong cu o mână, și cu cealaltă pornesc telefonul. Au încorporat în sfârșit butonul de volum în carcasă și nu în afara ei. Parcă mi se pare puțin mai ușor de apăsat decât la alte telefoane.

5. HTC Zoe. Pentru că adună la un loc o multitudine de opțiuni, filtre și efecte pentru care, în mod normal ar trebui să instalezi alte câteva zeci de aplicații pentru a le folosi. Și pentru că din prezentarea lui Zoe, am reținut mai multe chestii pe care actualmente le face doar un
Photoshop CS 6.

Nu includ aici puterea de procesare, memoria telefonului sau capacitatea bateriei. Astea sunt chestii la care oricum te uiți și le analizezi înainte de ați lua un smartphone. HTC Boomsound? Drăguță ideea, și bine că HTC s-a gândit înanintea altora să implementeze boxe stereo la un telefon, dar eu ascult muzică cu căștile puse.

Terminalul va fi disponibil la operatorii din telecom cam pe undeva pe la mijlocul lunii aprilie 2013. Încă nu se cunoaște prețul, dar presupun că HTC One va intra pe piața din România în jurul a 600 euro.

Specificații:

  • Dimensiuni (L x l x G): 137.4 x 68.2 x 9.3 mm
  • GREUTATE: 143 g
  • ECRAN: 4.7 inci, Full HD 1080p, 468 PPI departe de ceea ce percepe ochiul uman
  • PROCESOR: Qualcomm® Snapdragon™ 600, quad-core, 1.7 GHz
  • ANDROID – 4.1.2 Jelly Bean cu HTC Sense™
  • Spaţiu de stocare total: 32 GB/64 GB
  • RAM: 2 GO DDR2
  • Camera: 4 MP (Ultrapixel)/

Lista întregă o găsiți aici. Fotografii de la lansarea HTC One, găsiți pe pagina de facebook a HTC România.

Bonus. O poză făcută cu HTC One.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *