Filmul săptămânii – Iron Man 3

Iron Man 3 este despre cum să bei ca un domn șampanie răcită cu gheață carbonică.

Iron Man 3 este despre cupcakes-urile acelea pe care scrie dulce și le mănânci pentru că știi că sunt dulci.

De fapt, Iron Man 3 e unul dintre puținele filme cu super-eroi care mi-au plăcut. Nu m-am dat niciodată în vânt după Green Lantern, Thor, Green Hornet, Captain America și alte personaje Marvel sau DC Comics de rang-ul doi.

În mare, Iron Man 3 e despre lupta interioară pe care o duce Tony Stark pentru a scăpa de anumite evenimente care l-au marcat în trecut și care acum se întorc să-l bântuie. Despre cum omul este un organism șiret și manipulator și preferă să facă jocurile din umbră, decât să lupte de la egal la egal.

Tony Stark (Robert Downey Jr.) își înfruntă probabil cel mai de temut adversar de până acum din trilogie, adversar care îi dă o nouă perspectivă asupra vieții și a modului în care oamenii obișnuiți supraviețuiesc.

Să-l vezi pe Stark într-un câmp plin de ninsoare și fără armură îi dă o notă aparte de vulnerabilitate și autenticitate personajului și îl aduce înapoi în bula din care a plecat.

Aldrich Killian (Guy Pearce) este un villain pe măsura lui Stark dar nu suficient de puternic încât să poată duce filmul de unul singur.

Tot ce vă pot spune este că Iron Man 3 este unul dintre filmele la care râzi mult dar ai parte și de multe scene de acțiune bine gândite. Și vă zic că o să vedeți altceva decât în alte filme cu super-eroi.

Mie unul mi-a plăcut tot la Iron Man 3. Am râs, am rămas wow, mi-am amintit că încă sunt actori care pot să facă un rol bun și să ridice un film din mediocritate. Și să nu vă speriați dacă pe la jumătatea filmului cineva își desface o bere doar ca doar pentru că poate.

Părerea mea e că ar trebui să mergeți să vedeți filmul la cinema și să stați cât de relaxat puteți. În cinematografe din 26 aprilie. Eventual mergeți la IMAX.

Mulțumesc Cineforum și Rogalski Grigoriu PR, pentru invitație.

Uitasem. Iron Man 3 e mult mai bun decât precedentul și urmează Avengers 2.

9 years ago

4 Comments

  1. Am vazut si eu filmul Iron Man 3 in sfarsit; ce sa zic..doua ore nici nu m-am miscat de pe scaun, am trait acolo fiecare lupta dintre Iron si Mandarin..super film cu efecte, bubuituri, explozii..biiineeee.. poate sunt si eu baiat si imi plac genul asta de filme, dar va zic ca si prietenei mele i-a placut super mult si ea este cu filme din alea romantice :))) deja ne gadim amandoi sa mergem sa il mai vedem inca o data :D!!

  2. Si eu zic ca toti geek-sii trebuie sa il vada…si nu numai. Este un film neasteptat…neasteptat este cuvantul potrivit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *