Spot-ul TV de luni: Apple – Photos every day

“Every day, more photos are taken with the iPhone than any other camera.”

Un copy foarte simplu și eficient spus pe voice-over-ul unui spot TV pentru promovarea iPhone 5 de la Apple.

Pentru cele peste 250 de milioane de iPhone-uri vândute, TBWA nici că putea să găsească un copy mai simplu.

Adevărul e că introducerea smartphone-ului a condus la nevoia omului de a face multe poze cu telefonul mobil. Până atunci, nu cred că erau foarte mulți producători care aveau o cameră foto pe un telefon. Parcă Nokia și Sony Ericsson se lăudau cu telefoane cu cameră.

Pe de altă parte, iPhone-ul celor de la Apple i-a cam făcut pe oameni să-și dorească să facă poze cu telefonul. Pe lângă asta, apariția Instagram și faptul că aplicația a fost exclusivă pentru iOS până în martie 2012.

Și acum să fim serioși. Câți fotografi vedeți voi pe stradă făcând fotografii? Câți fotografi vedeți în cârcă cu DSLR-ul oprindu-se din loc în loc pentru a trage un cadru mișto?

Foarte puțini, vă zic eu. Peste tot o să vedeți oameni care își scot smartphone-ul din buzunar pentru a trage o poză rapidă. Și apoi o pun pe Instagram, Path, Facebook sau Twitter. Fie că au un device de la Apple, fie că au un smartphone cu Android.

Asta pentru că cineva acolo a fost deștept și a profitat de un trend și a creat o nevoie. Nevoie de care oamenii se folosesc și au ocazia ca prin platformele sociale pe care stau să primească un feedback rapid la ceea ce postează.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *