Artistice din weekend

The Last Stand

Arnold, Johnny Knoxville și Forest Whitaker. O comedie prea bună ca să fie Jackass, dar destul de mediocră încât să fie considerat un film de acțiune. Arnold își face numărul ca de obicei și încearcă să-l bage după gratii pe Gabriel, un lider al unui cartel mexican, scăpat de sub jurisdicția FBI-ului. Multe faze haioase, presărate cu sarcasm și multe împușcături.

Per total, The Last Stand e un film bunicel de weekend, când te plictisești în casă și nu ai nici un chef de plecat undeva.

Kick Ass

Comedioară mișto despre un puști de liceu care se trezește că vrea să fie super-erou ca să impresioneze o fată, dar de fapt e prins într-un joc de-a hoții și vardiștii cu un mafiot și o familie de alți super-eroi.

Nicolas Cage are un rol ok, de tată super-erou, dar Chloë Grace Moretz și Aaron Johnson fac tot filmul.

Am râs de la început până la sfârșit. Fyi, în vara asta vine Kick Ass 2.

Broken City

Thriller interesant cu Mark Walhberg și Russel Crowe. Crowe e primarul New York-ului care încearcă să transforme un cartier mărginaș într-un complex modern de birouri. Walhberg joacă rolul unui fost polițist, transformat în detectiv particular angajat de primar pentru a o urmări pe Cathleen (soția primarului).

Multe conspirații și intrigi cât mai complicate, dar cu un final simplu: câștigarea unui nou mandat de primar al orașului și scoaterea unui profit semnificativ din vânzarea terenului din cartierul mărginaș.

Mult product placement la Olympus, Dodge și Apple. Bun de văzut la cinema, dar din păcate am ratat perioada în care rula.

Parker

Jason Statham, Nick Nolte și Jennifer Lopez. Statham e un hoț/ucigaș plătit (rolul lui obișnuit) care încearcă să se răzbune pe câțiva mafioți pentru că l-au trădat după un jaf armat. Jennifer Lopez (joacă la fel de prost ca în ultimele ei 3-4 filme) e o agentă imobiliară trecută de 30 de ani care se oferă să-l ajute. Nolte ar trebui să se retragă. E prea bătrân ca șă-și piardă vremea cu filme de duzină.

Bun de văzut cu mult popcorn și suc lângă tine. Mult sarcasm și câteva replici tăioase și cam ăsta e tot filmul.

Hot Shots

În caz că ești prea tânăr să ai habar ce e Hot Shots, vezi linkul de mai sus. Altfel e una dintre cele mai mișto parodii făcute la Hollywood. Bate la fundul gol parodiile moderne, din 2000 încoace. Joacă Charlie Sheen, Jon Cryer și Ryan Stiles (Herb din Two and half men), Valeria Golino și Lloyd Brigdes.

Parodiază filme mișto din anii ’80-’90 (Top Gun, Rocky, Superman). Numai bun să râzi în hohote timp de oră și jumătate.

Star Trek: Into the Darkness

Nu am văzut prima parte, dar după cea de-a doua am plecat cu un sentiment mișto și am văzut un film foarte tare. Zachary Quinto se potrivește cu Spock (la fel cum se potrivea și cu Sylar), Chris Pine e la fel de încăpățânat în rolul lui Jim Kirk cum e și în alte filme, Karl Urban e un Bones foarte funny și aproape cel mai onest om de pe Enterprise, Jon Cho e un Sulu destul de serios și nu știu dacă mi-l pot imagina altcumva decât ca Milf Guy din American Pie, iar Alice Eve joacă mișto rolul lui Dr. Carol Marcus.

Costumele sunt geniale, efectele speciale și mai și. Nu sunt cel mai mare fan Star Trek dar parcă partea a doua e cel mai bun SF pe care l-am văzut în ultima vreme.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *