Fast And Furious 6

Iute și Furios. Tu mergi cu Dacia, iar eu pe jos. Fast And Furious 6 e un film care a trecut din sfera de curse ilegale cu mașini tunate în blană în zona unui “The Italian Job” sau “The Bank Job”.

Ceva de genul, am exploatat tot ce însemnau curse ilegale așa că hai să facem acum și o serie în care vitezomanii sparg bănci și fură componente ultrasecrete.

Povestea e destul de simplă. Avem un villain, Owen Shaw (Luke Evans) – fost ofițer în SAS-ul britanic care împreună cu echipa lui bine pregătită fură câteva componente vitale pentru a crea un fel de arma care poate distruge un sistem informatic în materie de ore.

Hobbs (The Rock) apelează la Toretto (Vin Diesel) și gașca lui pentru a-l opri pe Shaw. Dacă toate astea s-ar fi transformat într-o cursă nebună urbană, probabil că Fast And Furious 6 și-ar fi pierdut mult din farmec.

Așa, o reînvii pe Letty (Michelle Rodriguez), îi ameninți familia lui Brian (Paul Walker), îi aduci lui Hobbs o parteneră trainuită în arte marțiale și introduci în peisajul mediteraneano-spaniol plus un Vickers-Armstrong FV 4201, pentru că orice urmărire e mai palpitantă dacă ai un tanc în spate.

Mie unul, mi-a fost tare dor să văd cursele mișto din Tokio Drift sau drag-urile din Fast and Furious 2, dar Fast And Furious 6 e decent. Are multe scene la care am râs, multe scene la care mă întrebam dacă au tehnologia necesară să facă asemenea cascadorii, câteva glume bune aruncate cât să nu facă filmul prea serios și un final cu un personaj la care nu mă așteptam.

Nu e nici pe departe un film wow, dar în două ore și puțin cât am stat în sala de la Patria, pe mine m-a prins Fast And Furious 6. Îmi pare rau de multitudinea de mașini făcute praf și de faptul că producătorii n-au ales să introducă și câteva curse 1 la 1, în film. Parcă era mai palpitant așa.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *