Tour de France: Etapa 1, Porto-Vecchio – Bastia 213km

Tour De France

Prima etapă din Le Tour desfășurată pe tărâmuri corsicane a fost una plină de surprize și incidente care de care mai comice. Da, mă așteptam ca la finalul etapei să se producă câteva incidente și căzături în pluton, dar nici nu mă așteptam să văd un scenariu demn de Stan și Bran, în care autocarul echipei Orica GreenEdge să rămână blocat sub linia de finish, iar organizatorii să seteze linia de finish cu 3 km înainte de final ca apoi să revină la finalul inițial.

În toată încurcătura asta, mulți dintre sprinteri au căzut sau au rămas în spate cu probleme mecanice și etapa a fost câștigată de Marcel Kittel (Argos Shimano), unul dintre sprinterii tineri din pluton.

Tour de France

Tricoul galben (cel de lider la general) îl poartă azi Marcel Kittel (Argos Shimano), cel verde (lider în clasamentul pe puncte) Alexander Kristoff (Katusha Team), la cățărători lider (tricoul alb cu buline roșii) e Juan Lobato del Valle (Euskaltel Euskadi), cel mai bun tânăr (tricoul alb pentru rutieri sub 25 de ani) e Danny van Poppel (Vacansoleil), iar la echipe conduce Vacansoleil. Toate clasamentele le găsiți aici.

Tour de France

Rezumatul etapei


EN – Summary – Stage 1 (Porto-Vecchio > Bastia… de tourdefrance

A doua etapă o puteți vedea live aici.

8 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *