Blog Support – Suport Tehnic cu costuri zero

Acum vreo două săptămâni mi-a ajuns la ureche o mică bârfă, cum că ar exista un serviciu fain pentru bloggerii care nu sunt tehnici de fel sau nu vor să-și bată capul cu chestii tehnice, singura lor grijă fiind aceea de a scrie.

E vorba despre Blog Support, un serviciu dedicat în special bloggerilor aflați la început de drum (sunt vizați și acei bloggeri care nu vor să-și bată deloc capul cu tehnica) și care își doresc o soluție tehnică bună, fără a avea bătăi de cap.

Ideea stă în felul următor:

Trebuie să ai un blog cu o vechime de minim trei luni pentru a intra în program, pe care să scrii măcar o dată pe săptămână și blogul trebuie neapărat să fie pe blogger, wordpress sau tumblr, evident scris în limba română.

Apoi vine oferta. Ți se oferă găzduire premium (vreo 3GB spațiu pe un server românesc) și suport tehnic gratuit (cam tot ce înseamnă mentenanță, back-up zilnic, rezolvare a diferitelor bug-uri). Toate într-un pachet Premium Gratuit.

But where’s the catch?

În orice serviciu care ți se oferă gratuit și care susține un anumit standard de calitate, întotdeauna există o mică cerință. Pentru Blog Support cerința este destul de simplă. Trebuie să postezi două articole/pe lună pe diferite teme comunicate de oamenii de la Blog Support. Bineînțeles, articolele trebuie să fie creația ta (mi se șoptește în cască că articolele pot fi primite direct de la cei care se ocupă de serviciu).

Plusuri

  • serviciu dedicat special începătorilor și bloggerilor atehnici
  • spațiu destul de mare pe server. Aproape creat special pentru amatorii de poze.
  • Suport tehnic all around, premium și gratuit

Minusuri

  • Văd platforma serviciul îndreptat mai mult către bloggeri (ar fi de preferat să aveți cumpărat un domeniu al vostru) aflați la început și care poate nu au ceva tehnică. Nu-i un lucru rău, dar dacă se întâmplă să pice serverul (și aici mă refer la cel principal, că am înțeles că serviciul oferă back-up solid) ce faci? Sunt curios dacă există un plan de recuperare a datelor.

Verdict final

Dacă sunteți la început de drum, puțini mai atehnici și nu vreți să vă bateți capul cu instalări de wordpress, baze de date, mentenanță și alte chestii legate de partea din spate a blogului, Blog Support este serviciul perfect pentru voi. Dacă nu,… atunci asta e altă poveste.

Păreri? Impresii? Vorbe bune? Le aștept. Să-mi ziceți dacă ați testat și cum vi se pare.

Blog Support

8 years ago

2 Comments

  1. Mersi frumos Laur!
    Exista back-ul periodic si noi punem la dispozitie bloggerilor tot contentul blogului lor spre download daca este necesar. Nu se vor pierde date 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *