Wallpapers și design

Obișnuiesc să-mi țin mai mereu desktop-ul cât mai curat. Nu neapărat pentru imaginea de fundal la care mă tot holbez când dau Alt+Tab, când vreau să lucrez la ceva și ori mi-a zburat inspirația pe te miri unde, ori am uitat ideea principală de la care pornisem, ci pentru că îmi place să-mi țin un desktop cât mai ordonat și să am o vagă idee unde am pus fișierul X sau fișierul Y.

Plus că, uneori se întâmplă ca Windows-ul să crape și pot să-mi iau la revedere cu grație de la anumite fișiere prețioase de care poate am nevoie sau voie avea nevoie în viitor. De asta tot ce ține de parole, imagini, .psd-uri, .ai-uri sau alte chestii care îmi trebuie le țin pe cea de-a doua partiție.

Ah, da. Oricât de mult mi-ar plăcea aglomerația dintr-un oraș, urăsc să văd zeci de fișiere și foldere pe desktop.

Acum că am trecut cu succes de partea introductivă, și lecția de siguranță a fișierelor 101, vă zic de partea vizuală a desktop-ului meu.

Ideea stă în felul următor. Pentru mine o imagine de fundal aka wallpaper, nu se rezumă la o poză cu o câmpie mare și verde sau la un bucată tipă mișto cu sânii mari. Și rar pun wallpaper-uri cu mașini (asta o fac doar în cazul în care sunt mort după mașina respectivă sau se numără prin automobilele mele favorite), personaje preferate sau fan art din jocuri.

Încerc să găsesc ori câteva imagini foarte mișto cu o paletă de culori cât mai vii sau wallpaper-uri făcute de alții (trebuie să mă atragă vizual foarte mult ca să le pun).

Cum le găsesc?

Nu le caut pe Google, asta în mod cert. De ceva vreme, urmăresc smashingmagazine, un site care în parte are multe tutoriale și articole benefice pentru grafic designeri, webdesigneri și webdeveloperi, freelanceri și alți pasionați de design și webdesign.

Din toate articolele astea, în fiecare lună, au un articol dedicat special graphic designerilor, în care aceștia vin cu idei și își expun ideile de “monthly desktop calendar”, specifice lunii în care se află.

Pe majoritatea le găsiți sub Tag-ul Wallpapers, pe smashingmagazine.com

Pentru septembrie mi-am ales imaginea de mai jos. Poate trag ceva idei din ea, și încep să creez ceva frumos.

wallpaper

Apropo. În caz că nu știați, creatorul Smashing Magazine, Vitaly Friedman, vine la București pe 24 Septembrie, la SmartWeb conference, să vorbească despre design și Smashing. Ar fi păcat să-l ratați. Dar despre asta, într-un articol viitor.

8 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *