Ce se întâmplă când se sting luminile?

Nu-mi place să dau spoilere de obicei, dar în cazul acesta ar trebui să o fac. Nu de alta, dar video-ul pe care o să-l vedeți mai jos a strâns deja 4.2+ milioane de afișări, la numai două zile după publicare.

Viral, ziceți? Eu mai aștept până se mai fac câteva milioane bune de afișări, dar totuși, ar trebui să dăm credit celor care s-au ocupat să monteze video-ul, asta pentru că au făcut o treabă a naibii de bună.

Bun. Idea centrală din video (care de fapt este o reclamă – pentru cei care nu s-au prins) este că oamenii sunt atât de prinși de avansul tehnologic și de tehnologie încât multe lucruri ni se par “Wow”, așa la prima vedere încât nu ne prindem de anumite lucruri.

E mișto să faci câteva lumini să se stingă și să se aprindă, e super tare să deschizi portiera unei mașini parcate random pe stradă, e absolut ireal să faci ca bancnotele să sară dintr-un bancomat și e cool să vezi puțin haos în trafic la schimbarea culorii semaforului, toate aceste lucruri fiind făcute printr-o simplă aplicație instalată pe un telefon mobil. Bestial, nu-i așa?

Este, doar că totul se bazează pe storytelling, oameni și capacitatea acestora de a crede în lucruri. Plus cam mulți oameni buni de marketing și comunicare. Și evident un produs pe care să știi cum să-l împachetezi.

Nu știu ce agenție a făcut reclma asta, dar tare aș vrea să aflu. Pentru că e combinația perfectă de “believable storytelling” și acțiune dusă la extrem. Nu e un ad care să te emoționeze și să te facă să cumperi, e un ad care trebuie e făcut să devină viral. Și eventual să câștige câteva premii la Cannes și alte festivaluri la secțiunile de digital. Evident că scopul final e să promoveze și să vândă un joc video.

Ubisoft lansează pe 27 mai, worldwide Watch Dogs. Un joc video open-world în care tehnologia este la putere. La apăsarea unui buton, orașul este la mâna ta și poți face orice.

Răspunsul la întrebarea din titlu este: Haos. Avem în mână o grămadă de chestii bazate pe tehnologie, dar suntem pierduți fără ele în cazul unei catastrofe. Și sincer să fiu, am ajuns la un punct în care nu mai putem trăi fără tehnologie. Nu ne mai permitem să facem asta în ritmul în care se desfășoară lucrurile.

7 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *