E3 2014 – Jocuri noi, exclusivități și next-gen graphics

E3 adică Electronic Entertainment Expo este probabil cel mai mare eveniment dedicat exclusiv gamerilor, unde Microsoft, Sony, EA și Ubisoft își prezintă an de an noile lansări sau exclusivitățile din următorul an.

În fiecare an în Los Angeles, hype-ul în jurul E3 e atât de mare încât ai zice că se petrece premiera unui blockbuster de la Hollywood, nu un show unde geekșii își așteaptă jocurile favorite.

Să începem cu începutul.

E3 – Conferința Microsoft.

Line-up 2014:

Call of Duty Advance Warfare (4.11.2014 – crossplatform dar cu conținut exclusiv pe Xbox One)
Forza 5 primește circuitul de 22 km de la Nurburgring downloadabil gratis pentru Xbox (disponibil de azi)
Forza Horizon 2 vine pe Xbox One și Xbox 360 (peste 200 de mașini, trasee europene, hartă open world, disponibil din 30 septembrie 2014)
Evolve – Shooter-ul co-op dezvoltat de Turtle Rock vine cu beta multiplayer exclusiv pentru Xbox One și DLC exclusiv.
Assassin’s Creed Unity – Grafică mișto și posibilitatea de a juca misiuni în modul co-op. Mai multe detalii după conferința Ubisoft.
Puțin in-game footage din Dragon Age: Inquisition (se lansează pe 7 octombrie 2014 – crossplatform)
Sunset Overdrive – Exclusiv pe Xbox One (28 octombrie 2014 – un shooter cu o tentă cartoonish).
Un nou DLC pentru Dead Rising 3 exclusiv pentru varianta de Xbox One a jocului (Dead Rising 3 Arcade Remix Hyper Edition EX+ Alpha). Încă nu înțeleg cine ar juca un arcade game cu zombies, dar fie.
Dance Central intră și pe Xbox One cu Dance Central Spotlight (disponibil din septembrie 2014), unde se pare că va exista un mod în care poți să descarci hit-urile momentului săptămână de săptămână și să te apuci de dansat.
Fable Legends introduce modul multiplayer co-op și deschide varianta beta în toamna lui 2014.
Project Spark se lansează pe PC și Xbox One în “Holiday 2014”. Nici un cuvânt despre alte jocuri Microsoft și posibilitatea lor de a fi portate pe PC.
Microsoft anunță Ori and the Blind Forest, un indie game dezvoltat de Microsoft Studios împreuna cu Moon Studios. Nici un cuvânt încă legat de data de lansare. Cel mai probabil Holiday 2014, exclusiv pentru Xbox One.
Halo Master Chief Collection confirmat. Adică toate aproape toate jocurile Halo de până acum își fac aparația pe Xbox One în 11 noiembrie 2014. Plus acces la beta multiplayer-ul Halo 5 și acces la serialul Halo Nightfall.

Line-up 2015:
Multe indie-uri dezvoltate de diferite studiouri pentru Xbox One, Rise of The Tomb Raider (Tomb Raider 2) anunțat pentru Holiday 2015, ceva in-game footage din Witcher 3: Wild Hunt (recent amânat până în Februarie 2015), Phantom Dust remasterizat pentru Xbox One (lansare – primăvara 2015), încă puțin in-game footage din shooter-ul MMO de la Ubisoft – Tom Clancy The Division (care primește DLC adițional pentru Xbox One) și două noi jocuri exclusive – Scalebound (un action adventure în genul Dragon Age) și Crackdown.

E3 – Conferința EA Games.

Mass Effect 4 a fost anunțat oficial (lansare probabilă în toamna lui 2015), anunțul oficial al Star Wars Battlefront (mai multe detalii vom afla în primăvara 2015), încă puțin in-game footage din Dragon Age, EA Maxis anunță oficial că pe 2 septembrie 2014 se va lansa Sims 4, primul joc oficial UFC va fi disponibil din 17 iunie 2014, Criterion Games anunță un nou joc care se bazează pe atv-uri, motoare, mașini și elicopter (încă nu se cunoaște numele oficial), EA Tiburon anunță EA PGA Tour pentru primăvara 2015 și Madden NFL 15 (disponibil din 26 August 2014 – Xbox One și PS4).

EA Canada dă câteva detalii despre NHL 15 și FiFA 15 (anunțat oficial cu tot cu trailer disponibil în octombrie 2014), DICE dă ceva detalii minore despre următorul Mirror’s Edge și puțin footage dintr-o variantă alpha, Waystone Games arată MOBA-ul Dawngate (un League of Legends free to play dezvoltat împreună cu EA) și Visceral Games anunță că Battlefield Hardline va fi disponibil din 21 octombrie 2014, cu meciuri de multiplayer 32 vs 32 și un multiplayer closed beta disponibil acum.

E3 – Conferința Ubisoft.

Primele 5 minute din Far Cry 4 arătate în premieră la E3 (disponibil din 18 noiembrie 2014), ceva joacă de copii cu Just Dance 2014, un trailer și încă puțin in-game footage din The Division (coming in 2015).

The Crew primește un closed beta pe 23 iulie și un trailer nou plus revealul că va fi disponibil din 11 noiembrie 2014 (Xbox One, PS4 și PC), Assassin’s Creed Unity vine cu un trailer cinematic, un mic demo singleplayer și 28 octombrie ca dată de lansare (next gen și PC), Shape Up este dezvăluit ca un simulator de fitness și un meci din varianta multiplayer pre-alpha a Rainbow Six Siege încheie seria de noutăți de la Ubisoft.

E3 – Conferința Sony Playstation.

Thumbs up pentru Sony!

Au început tare, cu multe informații despre Destiny și Bundle-ul PS4 Alb cu Destiny disponibil pe 9 septembrie 2014, au continuat cu un story DLC/standalone la povestea din Infamous Second Son (First Light) și câteva titluri AAA (FarCry4, Dead Island 2, Diablo 3 Ultimate Edition) alături de alte câteva indie-uri banale (care m-au făcut să mă îndoiesc puțin de line-up-ul Sony pentru E3), au atras atenția cu The Order 1886 și BloodBorne, anunțat câteva chestii legate de PS Now, Playstation TV și un serial TV numit “Powers”, terminând evident cu gameplay din Mortal Kombat X, The Last of US Remastered (disponibil din 29 iulie 2014), Kojima și al său Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, gameplay din Batman Arkham Knight, anunțul că Grand Theft Auto V va veni pe PS4 în toamna lui 2014 (nu a menționat nimeni exclusiv -> aștept versiunile de Xbox One și PC) și Uncharted 4: A Thief’s End. Awesome. Revin mai târziu cu trailere.

LATER UPDATED: Fete și băieți, e oficial. Rockstar Games tocmai a anunțat că pe lângă versiune de PS4, aduce Grand Theft Auto V, în această toamnă, cu tot cu GTA Online și pe Xbox One și PC. Trailer mai jos:

7 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *