Turul Franței – Ediția 101

Turul Franței. Ediția cu numărul 101. Cea mai mare cursă ciclistă din lume și evenimentul sportiv care mă ține în fotoliu, pe un stream în fiecare vară din 1999, încoace. După NBA și Formula 1, ciclismul e al treilea sport pe care îl urmăresc la intensitate maximă.

Aș fi putut zice asta și de fotbal, doar că în ultimul timp am început să o las mai moale cu fotbalul și să mă dedic celor trei sporturi menționate mai sus.

Nu o să vă fac o analiză amănunțită a ceea ce înseamnă Turul Franței ci vă las cu traseul de anul acesta și câteva cifre.

Începe la Leeds (azi 5 Iulie) și se termină la Paris (27 Iulie), după 21 de etape însumând 3664 km. 9 etape pentru sprinteri, 5 de munte mediu și dealuri, 1 contratimp individual și 6 pentru cățărători cu 5 finaluri la altitudine.

22 de echipe, dintre care 5 echipe franceze și 2 mari favoriți. Alberto Contador de la Tinkoff Saxo și Chris Froome de la Team Sky.

Etapele de care sunt musai de văzut sunt: Ypres – Arenberg Port du Hainaut (9 iulie), Mulhouse – La Planche des Belles Filles (14 iulie), Saint-Etienne – Chamrousse (18 iulie), Grenoble – Risoul (19 iulie), Saint-Gaudens – Saint-Lary Pla d’Adet (23 iulie), Pau – Hautacam (24 iulie).

Turul Franței

Lista cu toate cele 21 de etape o găsiți aici. Iar aici, lista cu toate cele 22 de echipe și componența lor.

7 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *