GamesCom 2014

GamesCom 2014. Doar o zi distanță. Dar ce este GamesCom?

GamesCom este cel mai mare târg și show dedicat gaming-ului, care se desfășoară an de an pe tărâm european. În Koln, între 13 august și 17 august 2014. Dacă ar fi să o iau în alt mod, GamesCom este varianta europeană a celebrului E3 din Los Angeles (unde Sony, Microsoft și toți publisherii mari de jocuri își anunță lansările viitore).

Practic, și la GamesCon se întâmplă aceleași lucruri, numai că publisherii sunt mai reținuți în a face reveal-uri de jocuri noi și mai mult aduc la expo demo-uri ale jocurilor care sunt în curs de apariție în lunile apropiate GamesCom-ului, noile bundle-uri cu jocuri sau alte lucruri legate de gaming.

Să nu mai rătăcim prea mult și să vă zic ce puteți vedea live de la GamesCon.

Azi, 11.08.2014, de fapt chiar acum, pe canalul de Twitch al celor de la Xbox, vedem live reveal-ul modului multiplayer din Call Of Duty Advance Warfare.

Mâine, 12 august, tot live și tot pe twitch, Microsoft își updatează line-up-ul de jocuri pentru sărbători și pentru anul următor (sper să văd noi lansări, trailere de gameplay pentru jocurile deja anunțate și de ce nu o parte de live gameplay din Quantum Break, o exclusivitate a Xbox One pentru 2015 sau 2016). Live de la ora 2 CET (3 pm în România) pe Twitch.tv/Xbox.

Tot mâine, dar la o oră la care unii ar savura o bere, iar alții ar găti cina în intimitatea casei, Sony își ține conferința anuală la GamesCom. Ce a fost la E3, era începutul și acum avem continuarea. Tot pe twitch, dar de data asta pe canalul celor de la Playstation. Live de la 8 pm, ora României.

Pe 13, prima zi oficială a GamesCom (ziua doar pentru presă), EA își prezintă de la 11 am, ora României noile lansări din toamnă 2014 și primăvara lui 2015, plus reveal-ul jocului pe care îl teasuiesc de 3 săptămâni încoace (un survival horror de la Bioware, sper). Știu, ora e cam matinală și poate că unii încă nu-și beau cafeaua, dar sunt tare curios cu ce ne mai uimește EA. Live pe pagina lor oficială.

Și ultimul, dar se pare că nu cel din urmă, Hideo Kojima e pregătit să arate gămerilor încă puțin gameplay din Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, tot miercuri, dar de data asta de la ora 9 pm. Live pe Twitch-ul celor de la Konami. Oare să fie ziua în care se va anunța data de lansare a jocului? Așteptăm și vedem.

În rest sper să văd multe noutăți despre jocuri ce urmează să fie lansate sau se vor lansa undeva în anul următor. Poate o dată de lansare pentru Batman Arkham Knight, mai multe despre campania single player din Battlefield Hardline, nu m-aș supăra dacă Naughty Dog ar arăta puțin alpha footage din Uncharted 4, eventual Sony să anunțe data de lansare a Grand Theft Auto V pe next-gen și PC, într-un final.

7 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *