Utilitatea centurii de siguranță în era #seatbeltb00bing

Centura e utilă atunci când ești slab și blugii pe care îi porți trebuie să fie legați cu ceva. Wait…, asta nu a sunat tocmai bine.

Era vorba de centura de siguranță. Și am 2 chestii de zis legate de purtarea centurii de siguranță. De fapt sunt niște mici povestioare legate de faptul că sunt mai mereu pasager în anumite mașini și port mereu centura de siguranța.

1. Prin copilărie/adolescență obișnuiam mai rar să merg pe scaunul din drepta și stăteam mai mult pe bancheta din spate. Cum traficul nu era atât de intens prin Drăgășani și nimeream să plec cu tata pe undeva, mă atenționa când nu apucam să-mi pun centura la timp și uneori nu o puneam (eram un puști, nu știam regulile, etc.).

Prin liceu am devenit mai responsabil și purtarea centurii de siguranță a devenit asemenea unui ritual pentru mine. Nu mă urcam în mașina nimănui fără să-mi pun centura. Asta și conștientizând că mulți dintre puștii pe care îi știam în liceu, și care se lăudau cu mașini scumpe, au nimerit zile bune în spitale sau la 2 metri sub pământ pentru că nu purtau centură. Plus că acum câțiva ani, mergând spre casă cu un coleg, am uitat să-mi pun centura preț de vreo două curbe. Și mi-a zis așa: “Dacă ne saltă curcanii, tu plătești!”.

Pentru cei care nu știu, de vreo câțiva ani încoace, șoferul nu-și mai ia el amendă dacă cel din dreapta nu poartă centură și, se pare că mai nou, se încearcă instruirea șoferilor ca toți pasagerii să poarte centura de siguranță (în cazul în care există centuri pe bancheta din spate – deși nu cred că mai există modele noi la care să lipsească acest feature).

2. Acum vreo 2 zile, primesc în inbox un mail draguț, de la o blondină cu ochi verzi la fel de drăguță în care îmi transmite un mesaj frumos. Mesaj pe care îl vedeți mai jos.

Este vorba despre #seatbeltb00bing (da, cu doi zero) o campanie gândită de Publicis Bucharest și comunicată de fetele de la The Practice, pentru ACR (Automobil Clubul Român) ce își propune să atragă atenția bărbaților pentru necesitatea purtării centurii de siguranță la volan, printr-un mesaj mai neconvențional.

Cum încearcă fetele să ne responsabilizeze și să purtăm centura? Simplu. Fetele doar trebuie să-și facă o poză în timp ce poartă centura de siguranța și să o încarce pe Facebook sau Instagram cu hashtag-ul #seatbeltb00bing.

Campania e lansată de curând (oficial) în mediul online pe Facebook, Instagram și, daaa, pe seatbeltb00bing.com.

Și poza preferată din #seatbeltb00bing.