Aventura din Escape Rooms-ul Bucureștean

The art of simplicity is a puzzle of complexity. Douglas Horton

Tu zici puzzle și mister. Eu zic spațiu de destindere și de găsire a creativității. Seria mea favorită de jocuri video, Assassin’s Creed (da, it’s Ubisoft, boo all you wanted) are unele dintre cele mai interesante puzzle-uri pe care le-am întâlnit în jocuri până acum. Poți să petreci mult timp cu ele pentru a le rezolva, sau poți să le rezolvi din prima, în cazul în care îți dai seama ce trebuie făcut.

Îmi plac puzzle-urile mult și mai ales, îmi place să le rezolv. De asta am și acceptat invitația celor de la Samsung de a mă aventura în Escape Rooms, un concept diferit de ați petrece timpul liber, singur sau cu prietenii.

Știam de Escape Rooms de la Cristi, care făcuse recent o ședință foto acolo. Mi-a plăcut conceptul și am zis că într-o zi va trebui să ajung și eu acolo.

Conceptul în Escape Rooms e simplu. Ai 60 de minute la dispoziție să aduni indicii și să rezolvi puzzle-uri pentru a putea ieși cu bine (glumesc – nimeni nu este rănit în acest joc) din cameră. În caz contrar, se aprinde un beculeț și ai pierdut jocul dacă treci de limita indicată.

Nu e o experiență dificilă, dar să nu credeți că e așa de ușor să ieși din cameră. În normal ți se dau niște imagini ajutătoare cu care încerci să dezlegi misterul. Pentru noi, a fost puțin mai ușor pentru că ne-am folosit de Samsung Galaxy Note Edge pentru a primii indiciile și pentru a rezolva puzzle-urile.

Teoretic a fost un pic mai ușor, practic cel mai greu lucru a fost să aflăm PIN-ul și pattern-ul de deblocare al telefoanelor. Apoi rezolvările au început să curgă până am dat de lacăte. De acolo se tot întâmplă tot feluri de lucruri pe care nu le-aș putea explica aici din rațiuni de “spoilers”.

Experiența în sine e una foarte mișto și merită încercată în caz că vă doriți ceva nou de făcut în timpul liber. Și a fost și mai faină pentru mine deoarece în grupul cu care am fost închis în cameră am reușit să ne înțelegem și să colaborăm. Plus că erau oameni cu care puteam să fac caterincă și super implicați. Un review mai cu adevărat în target, găsiți la Cristian.

Pentru toate celelalte există indicii. Sau oameni mișto cu care să rezolvați puzzle-uri. Plus chef de distracție.

Escape Rooms by Note Edge

PS: 2 sfaturi vă dau în legătură cu viitoarea voastră aventură în Escape Rooms. Căutați bine indiciile din cameră și fiți atenți la celelalte hint-uri primite. Ah. Fără panică. O oră e suficientă pentru a ieși din cameră.

7 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *